İçeriğe geç

Türkiyenin En Küçük Gölü Nedir

Türkiye’nin en küçük gölü hangisi?

Mogan GölüWikimedia | © OpenStreetMapBasinLocationGölbaşı, Ankara, TürkiyeKoordinatlar39°46′4″K 32°47′31″D10 daha fazla satır

Dünyanın en küçük gölü nedir?

Aral Gölü (Ağustos 1985).

Türkiye’nin en büyük golü nerede?

Van Gölü, Bitlis ili sınırları içerisinde bulunan Nemrut volkanik dağının püskürmesiyle oluşan volkanik bir set gölü olup, bölgedeki tektonik çöküntü alanını kapatmaktadır. Çok sayıda koyu bulunan Van Gölü’nün yüzölçümü 3,2 km2’dir.

Türkiye’nin 4 büyük gölü hangisi?

Eğirdir Gölü, Sultan ve Karakuş dağları arasında ve ilin ortasında yer alır. 517 km2’lik alanıyla Türkiye’nin dördüncü büyük gölüdür.

Tuz Gölü büyük mü küçük mü?

Van Gölü’nden sonra Türkiye’nin ikinci büyük gölüdür. Tuz Gölü kapalı bir havzada yer alır ve jeolojik tektonik bir kökene sahiptir. Büyüklüğüne rağmen ülkemizin en sığ göllerinden biridir.

Eymir mi büyük Mogan mı?

Mogan Gölü’nün ortalama derinliği 2,8 m’dir. Yaklaşık 1,5 km büyüklüğünde olup deniz seviyesinden ortalama yüksekliği 972,6 m’dir. Yaklaşık 5 m. Derinliği 1000 metre olan Eymir Gölü’nün deniz seviyesinden ortalama yüksekliği ise 967 metredir.

En büyük gölümüz nedir?

Van Gölü dünyanın en büyük soda gölü ve aynı zamanda Türkiye’nin en büyük gölüdür. Gölün tuzlu soda suyu biyolojik çeşitliliği sınırlar.

Dünyanın en derin gölü nedir?

Baykal Gölü (Türkçe: Bay köl, Rusça: озеро Байкал – ozero baykal, Buryat: Байгал далай – Baygal dalay) dünyanın en derin gölü olarak kabul edilir. Sibirya’nın güneyinde, Irkutsk Oblastı ve Buryatya arasında yer alır. Göl, Irkutsk şehrinin yakınında bulunur ve “Sibirya’nın Mavi Gözü” olarak da adlandırılır.

Türkiye’nin gölleri nelerdir?

Türkiye’deki göllerin listesiNameTypeİl(ler)Eğirdir GölüTatlısu GölüIspartaErçek GölüSodalı GölüVolkan Baraj GölüVanEymir GölüSet GölüAnkaraGaga GölüTatlısu GölüOrdu40 satır daha

Türkiye gol rekoru kimde?

Tanju Çolak 1987/88 sezonunda 39 gol atarak Avrupa Altın Ayakkabı ödülünü kazandı. Çolak’ı 1962/63 sezonunda 38 gol atan Metin Oktay ve 1996/97 sezonunda 38 gol atan Hakan Şükür takip ediyor. Maç başına en yüksek gol oranına sahip isim ise Metin Oktay.

Türkiye’de en erken gölü kim attı?

Sezonun 6. haftasında 22 Eylül 2021’de Kalyon Stadyumu’nda oynanan Gaziantep FK-Medipol Başakşehir (1-0) karşılaşmasının 10. saniyesinde golü atan Muhammet Demir, lig tarihinin bilinen en erken golünü kaydetti.

En çok gölü kim atar?

IFFHS İstatistikleri#FutbolcuLig1Cristiano Ronaldo5472Lionel Messi★5083Pelé★6064Romário54420 satır daha

Türkiye’nin en derin gölü neresidir?

Doğal güzelliği ve sağlığa faydalı olduğu söylenen suları nedeniyle turistler, gölde yüzmek ve şifalı sularının tadını çıkarmak için Acıgöl’ü ziyaret ediyor. 340 metre ile Türkiye’nin en derin gölü olması ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.

Van Gölü dünyada kaçıncı sırada?

Van Gölü, boyut olarak dünyanın 15. büyük gölüdür. Nemrut Dağı’nın patlamasından sonra oluşan volkanik çöküşle oluşan bu göl, soda ve tuzlu su içerir. Van Gölü, dünyanın en büyük soda suyu içeriğine sahip gölüdür.

Dünyanın en büyük 2 gölü neresi?

Sabit göllerSatırAdıKomşu ülkeler2Michigan-HuronKanada ABD3SuperiorKanada ABD4VictoriaUganda Kenya Tanzanya5TanganikaBurundi Tanzanya Zambiya Kongo DC32 satır daha

En az doğal göl nerededir?

-Güneydoğu Anadolu Bölgesi. (Güneyden esen SAMYELİ rüzgarlarının etkisi altındadır.) 10-Hangi bölgemizde doğal göl yoktur? -Güneydoğu Anadolu Bölgesi.

Türkiye’de kaç tane gölümüz var?

Türkiye’de kaç göl var diye sorulduğunda ise 100’ün üzerinde olduğu cevabı veriliyor. Çoğunluğu tektonik ve doğal set gölleri olarak karşımıza çıkan bu göller, Türkiye’nin 7 bölgesine dağılmış durumda.

Haçlı Gölü nerededir?

Haçlı Gölü, Kazan Gölü veya Bulanık Gölü, Muş’un Bulanık ilçesinin güneyinde bulunan volkanik bir bariyer gölüdür. Göl, güneydeki Haçlı (Gölyyani) köyünden dolayı “Haçlı” adını almıştır; sularının bulanıklığı nedeniyle “Bulanık” adını almıştır. Gölün kuzeyindeki Kızkopan yanardağının yükselmesiyle oluşmuştur.

Türkiye’nin en derin gölü neresidir?

Doğal güzelliği ve sağlığa faydalı olduğu söylenen suları nedeniyle turistler, gölde yüzmek ve şifalı sularının tadını çıkarmak için Acıgöl’ü ziyaret ediyor. 340 metre ile Türkiye’nin en derin gölü olması ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir